x
Frisk Frugt: Spot Festival, Atlas, Aarhus

Frisk Frugt, Spot Festival, Atlas, Aarhus

Frisk Frugt: Spot Festival, Atlas, Aarhus

Anmeldt af Jeppe Kiel Revsbech | GAFFA

"Dansktoppen Møder Burkina Faso I Det Himmelblå Rum Hvor Solen Bor, Suite." Med en albumtitel så frit fabulerende undfangede Anders Lauge Meldgaard sidste år et lille sonisk mirakel under sit musikalske alias, Frisk Frugt.

Sangene – hvis udsyrede titler bestemt ikke står tilbage for albummets ditto – udfoldede sig et sted mellem afro-rindende guitarer, moderne kompositionsmusik og improvisation i et samlet udtryk, der var befriende renset for modeluner. Og netop sådan fremstod også Frisk Frugts visit på Spot Festival.

Foran et tætpakket Atlas lod Meldgaard en mekanisk sangfugl kvidre koncerten i gang, inden han og medkumpanerne fra musikerkollektivet Yoyooyoy animerede et legesygt og livsbekræftende univers, hvor jazzens friløb, verdensmusikkens danselyst og rockens taktfasthed viklede sig ind og ud af hinanden i sære og sirlige sangforløb.

Hawaiiguitar og stammetrommer
Det bedst eksempel herpå er måske den over elleve minutter lange "Palmevinsdrikkerens Vækkelses Blues", som først forsøder ørerne med sarte bølgeskvulp og døsig Hawaiiguitar – for siden at lade en hysterisk saxofon skeje ud over maniske stammetrommer, som atter senere bliver til en art psykedelisk jazz.

For meget af det gode? Helt sikkert for nogle. Men i Atlas' fugtige lokaler lød det eksotiske sammensurium vitterligt vellykket. At Anders Lauge Meldgaard har en fortid på musikkonservatoriet demonstrerede hans hvirvlende guitarfigurer til fulde, alt imens resten af bandet skiftevis støjede, stenede og stampede sangene frem på overbevisende facon.

Stærkest stod den overstadige "Biodynamisk Æblejuice Bringer Solen Indenfor Om Vinteren", hvor Meldgaard med største selvfølgelighed synger om æbletræernes kosmiske kærlighedsforhold til solens stråler, og de hippiesværtede tekster føjede kun en egensindig charme til det i forvejen dybt originale univers.

"Dansktoppen Møder Burkina Faso I Det Himmelblå Rum Hvor Solen Bor, Suite" – og mødet var i dén grad frugtbart.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA