Death Cab For Cutie: Codes And Keys

Death Cab For Cutie
Codes And Keys

Death Cab For Cutie: Codes And Keys

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 30.05.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Death Cab For Cutie har diskret, men sikkert sneget sig ind på den amerikanske stjernehimmel og fortsætter på dette deres syvende album med en dæmpet plade, hvor klaveret fylder mere end tidligere. Det gælder åbningsnummeret Home Is A Fire og titelnummeret, der også får et solidt skud strygere.

Det betyder dog på ingen måde, at guitarist Chris Walla, der også står bag albummets pletfrie produktion, er på badeferie. Den fremragende og postpunkede Doors Unlock And Open ser ham udfolde sig, imens Ben Gibbard leverer en for albummet atypisk fragmenteret tekst, ligesom den poppede kærlighedssingle You Are A Tourist også ser guitaren i frontlinjen.

Portable Television og den fine Monday Morning, der snildt kunne tolkes som en kærlighedssang til den lidt yngre kæreste Zooey Deschanel ("She may be young but she only likes old things"), fastslår Gibbards flair for gode tekster, med øje for glæden i de små og skæve ting. Generelt er stemningen positiv og let på et smukt album, der sniger sig ind under huden, uden at gøre et stort nummer ud af det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA