x
Arctic Monkeys: Suck It And See

Arctic Monkeys
Suck It And See

Arctic Monkeys: Suck It And See

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Arctic Monkeys har informeret, at dette album i højere grad handler om at vokse som band og ikke i fanbase. Det kan man ikke fortænke bandet i, og frontmand Alex Turners side- og soloprojekter har vist, at han langtfra er en one-trick pony.

Samtidig efterlader det albummet i et limbo mellem et tilbagelænet og rocket udtryk og klassiske ballader med masser af 60'er-stemning og twang.

Piledriver Waltz blev allerede introduceret tidligere på året på Turners Submarine-solo-soundtrack og får her følgeskab af She's Thunderstorms, der rammer samme palet af pæn og følelsesladet pop. Desværre har mange af numrene ikke særpræg, ud over Turners gode vokal, til at hæve sig over vrimlen af gennemsnitlig indiepop, og grænsende til kedelig er ikke noget, man vanligt ville forbinde med Arctic Monkeys.

Heldigvis leveres der også numre som Black Treacle, hvor guitarerne får en udpræget Roxy Music-klang, og That's Where You're Wrong, hvor ekkoet er fra Stone Roses.

Brick By Brick er albummets mest særegne skæring, der med sit aggressive vers står i kontrast til det kække og lette omkvæd. På samme måde svinger Library Pictures mellem heftig guitar og tilbagelænet croon.

Samtidig virker det også, som om lidt af den skarpe lyriske kant er gået tabt, og i modsætning til tidligere får man ikke perlerækker af tekstmæssige spidsfindigheder. Det gælder for eksempel Don't Sit Down 'Cause I Moved Your Chair, der lyrisk kluntet i stedet står ud med sin mørke klang.

Det er på ingen måde dårligt, men med tre bedre album i bagagen er det svært ikke at være lidt skuffet, og forvirret, over Suck It And See.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA