x
Benjamin Koppel & Thommy Andersson: The Suddenness of Inventivity

Benjamin Koppel & Thommy Andersson
The Suddenness of Inventivity

Benjamin Koppel & Thommy Andersson: The Suddenness of Inventivity

GAFFA

Album / Cowbell Music
Udgivelse D. 08.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

The Suddenness of Inventivity er improvisationer af jazzsaxofonisten Benjamin Koppel og jazzbassisten Thommy Andersen. På baggrund af præsentationsteksten i CD'ens cover, kan man ganske vist være i tvivl om, hvad der på albummet er improvisation, og hvad der er komposition. Om kompositionerne er fastfrossede improvisationer eller omvendt er måske heller ikke så afgørende. Det centrale er 1), at Benjamin Koppel og Thommy Andersson helt åbenlyst føler sig frem i mørket i et forsøg på at finde ud af, hvordan stuen er indrettet og 2), at de begge finder en fryd netop herved.

Man fornemmer, at de to nærmest tænker ens, reagerer ens, kommunikerer ens. At de fryder sig om de selvsamme ting i mørket. Og dét er dette albums store styrke: At de to habile musikere har en tilgang tilfælles og alligevel rummer nogle udtryksmæssige forskelligheder, som giver deres respektive bidrag til den fælles musik en spændstighed, som er yderst interessant.

Når undertegnede hører track nummer XIII, hvorpå Benjamin Koppel spiller klaver, bliver savnet af et tredje instrument imidlertid stort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA