x
Jacob Karlzon 3: The Big Picture

Jacob Karlzon 3
The Big Picture

Jacob Karlzon 3: The Big Picture

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 09.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Pianisten Jacob Karlzon, bassisten Hans Andersson og trommeslageren Jonas Holgersson udgør en utrolig stærk svensk enhed: Et kraftcenter af en jazztrio, der snarere fremstår som i vibrerende live end som ramt af den ellers udbredte, nordiske jazzmelankoli.

Der er en uimponeret fremdrift over trioens tilgang til klavertrioens format og formåen. Noget virkelig råt og intenst over mange af kompositionerne (hvoraf størstedelen er skrevet af Jacob Karlzon). Noget helt vildt virtuost pulserende over de tres forløsning af selvsamme kompositioner. At The Big Picture oven i købet er produceret, så lyden fremstår stoflig, er bare det, der gør albummet som helhed så vellykket.

Bemærkelsesværdigt er det, at U2's kendte nummer, In God's Country, også tages under behandling og fremstår som smeltet sammen med det øvrige materiale på The Big Picture. Dét vidner om albummets karakter som sådan. I respekt for rock-forlægget gør trioen nummeret til sit eget jazznummer, og derved lægger den nye alen til, hvad en jazztrio kan.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA