x
Asbjorn And The Strange Ears : Northside Festival, Scene 1, Aarhus

Asbjorn And The Strange Ears , Northside Festival, Scene 1, Aarhus

Asbjorn And The Strange Ears : Northside Festival, Scene 1, Aarhus

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Aarhusianske Asbjørn And The Strange Ears havde fået æren af at åbne årets Northside Festival, og det gjorde de i høj sol for et pænt stort publikum. Gruppen under ledelse af den 19-årige sanger og sangskriver Asbjørn Toftdahl kunne for nylig opleves på Spot Festival, og nu stod de så på scenen på en anden stor aarhusiansk festival.

Med stor selvbevidsthed entrerede Asbjørn Toftdahl scenen som den sidste mand, lang tid efter at de øvrige fire musikere – alle klædt i hvide skjorter – var kommet ind, og efter at de var gået i gang med åbningsnummeret. Måske en smule overdrevet, når man endnu er forholdsvis ukendt, men der er ingen tvivl om, at Asbjørn Toftdahl er et meget stort talent. Han har en fyldig, let melankolsk og længselsfuld stemme, ikke helt ulig Teitur, og han er en solid sangskriver. De seks sange, Asbjørn & Co. nåede at fremføre på deres halve times koncert, var alle velskrevne og iørefaldende.

Asbjørn And The Strange Ears spiller en slags melankolsk, melodisk elektropop med en instrumentering, der tæller to-tre keyboards, bas og trommer, men kun sjældent guitar. Melodistemmerne fra tangentinstrumenterne fylder meget i lydbilledet, i åbningsnummeret var der endda trækharmonika, mens trommerne af og til er elektroniske.

Musikalsk kom vi fra den let groovy og yderst hitpotentielle "Strange Ears", over den ret dansable og forholdsvis hårdtpumpede "Robots & Wildbirds" til den erotiske ballade "We We We", der startede meget blødt ud, men gradvist udviklede sig til et forholdsvis intenst klimaks. Ofte med en let eftertænksom tone i de hyppigt mol-orienterede melodier.

Hele vejen udstrålede Asbjørn And The Strange Ears overskud og sikkerhed i såvel musikalsk håndværk som sceneperformance. Ikke mindst de finurligt lydende elektroniske trommer var en spændende musikalsk detalje. Gruppen har endnu ingen pladekontrakt. Sådan en har de inden længe, og det kan sagtens være, de bliver store i 2012 – måske endda allerede i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA