x
Johan Denning: Going Back Home

Johan Denning
Going Back Home

Johan Denning: Going Back Home

GAFFA

Album / Slow Records
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Jeg tror ikke på skæbnen, men sætter stor pris på pudsige tilfælde. Som da Johan Dennings debut sejlede ind ad brevsprækken sammen med morgenaviserne på Bob Dylans 70-års fødselsdag. Going Back Home var på mange måder det perfekte lydspor til kultursektionernes krumbøjede lovprisninger af His Bobness, for akkurat som de bedagede rockanmeldere har Denning sit hyr med at kravle ud af ikonets skygge.

Mange håbefulde singer-songwritere er blevet kaldt "den nye Bob Dylan" de seneste godt 40 år, men det har sjældent været startskuddet til en storslået karriere. I sidste ende er der kun én Dylan, og hans billedmættede lyrik, altmodische folk/country/blues-udtryk og særegne fraseringer er svære og i sidste ende meningsløse at imitere.

Alligevel har 21-årige Johan Denning sin charme. Især lyrikkens store armbevægelser i kærlighedens navn og deres stedvise udfald mod svigermor er afvæbnende. Som f.eks. i Vanity Fair: "If I ain't allowed to see your daughter / well then I ain't allowed to live." Langt fra Dylan, ren og skær Denning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA