x
Alf: Vi Ville Förändra Vår Tid Men Den Förändrade Oss

Alf
Vi Ville Förändra Vår Tid Men Den Förändrade Oss

Alf: Vi Ville Förändra Vår Tid Men Den Förändrade Oss

GAFFA

Album / Toomanynotes
Udgivelse D. 14.06.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Alf Håkan Åkessons fjerde album Vi Ville Förändra Vår Tid Men Den Förändrade Oss er det første på eget selskab, og det klæder Alf at gøre det hele selv; for fra at være en singer-songwriter med et amerikansk mainstream-snit, så er han her præcis, kortfattet og arrangementerne holdt i tøjler, men produktionen dragende med masser af rum og tør akustik. Det gør albummet til en rendyrket og mere hjemmelavet svensk fornøjelse.

Showen er en højstemt melodisk orgelhymne, der ligesom den skærende Inga Tunge Skyra behandler melankolia. I det behagesyge kærlighedsnummer Kongens By bygges bro mellem Malmö og København, og I De Räddes Stad lyder det næsten helt Håkan Hellströmsk. Den tyste Tysta År lukker og opsummerer albummet med inderlig perfektion.

Karakteristisk for en række sangskriveralbum med lave produktionsomkostninger er Alf et skævt blik på en folktradition. Uanset om Vi Ville Förändra Vår Tid Men Den Förändrade Oss bejler til en status som et mainstream sangskriver-album, så er Alf en moderne troubadour, der kommer til orde med en stribe gode melodier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA