x
Washed Out: Within & Without

Washed Out
Within & Without

Washed Out: Within & Without

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 12.07.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Mere end ikke at kunne leve til den fremragende ep Life Of Leisure, så er den amerikanske chillwave-elektronika-dreampop-kunstner Washed Out aka. Ernest Greene fra Georgia i fare for at være en lidt uoriginal tilføjelse til hipster-rodekassen. Washed Out noterer sig på nærværende debutalbum producer Ben Allen (Animal Collective, Deerhunter) og Seattle-pladeselskabet Sub Pop (Weird World i Europa), men musikalsk har han svært ved at hæve sig over ensformigheden med en høj vokal med masser af distance, de fnuglette signaturer fra soveværelseselektronika og bløde støjende shoegaze.

Hvis andre chillwave-kunstnere som Toro Y Moi og Neon Indian er blevet mere funky, og Ariel Pink endnu mere psykedelisk, så er Washed Out mere indadvendt og mere intim – hvilket antydes på coveret og i albumtitlens ordspil.

Derfor bliver det et stilrent, men et temmeligt vagt album. Eyes Be Closed og Echoes lyder som Moby-chillout, Soft er netop blødt, mens bedre numre som Before samt You & I kommer tættest solskinnet og chillwave-lyden på den hedonistiske Life Of Leisure. Endeligt afslører afslutningsnummeret A Dedication stadig en forbindelse til soveværelset.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA