x
Jan Harbeck Quartet: Copenhagen Nocturne

Jan Harbeck Quartet
Copenhagen Nocturne

Jan Harbeck Quartet: Copenhagen Nocturne

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 14.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Jan Harbecks kvartet har med Copenhagen Nocturne skabt en lille perle: Et stemningsfyldt jazzalbum i den mest almindeligt kendte swing-tradition.

Copenhagen Nocturnes titel er delvist lånt fra åbningsnummeret - Earle Hagens Harlem Nocturne - som er skrevet i 1939 som en tribute til Duke Ellingtons orkester. Og dét er i sig selv kendetegnende for albummet som helhed. Copenhagen Nocturne er fra ende til anden en moderne, udadvendt jazzkvartets nutidige bearbejdning af en række jazzstandards – heriblandt Cole Porters I Love Paris, Hoagy Carmichaels Lazy River og Louis Primas Sing, Sing, Sing – og fremstår som en troværdig tribute til de store komponister og de orkestre, som igennem årene har taget livtag med deres solide kompositioner.

Musikken forløses på Copenhagen Nocturnes – især i kraft af Jan Harbecks tenorsaxofon – sjælfuldt. Sine steder næsten stofligt. Og dét – kombineret med kompositionernes iboende kvaliteter, gruppemedlemmernes sublime samspil og arrangementernes plads til solistiske sidespring – gør albummet til en lille levende perle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA