x
Neil Young & The International Harvesters: A Treasure

Neil Young & The International Harvesters
A Treasure

Neil Young & The International Harvesters: A Treasure

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 20.06.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

I midt-80'erne var Neil Young i krig med sit daværende pladeselskab, som mente, han ruinerede karrieren (og Geffen-aftalen) med en række udspil i andre boldgader. Her gælder det den country, Young kun delvist havde succes med i studiet (Old Ways), men som live sammen med The International Harvesters giver ham ret.

For uanset om man er til trad-country, og uanset om canadierens bedste sange findes på andre udspil, vinder Young alligevel med kogende hjerteblod i de her optagelser, som udgør kapitel kapitel 9 i Archives-serien. Og så følges han h-e-l-t til dørs af trekløveret Ben Keith (pedal steel), Rufus Thibodeaux (fiol) og Anthony Crawford (banjo), der ikke bare er virtuoser, men spillevende af slagsen.

Fem uudgivne sange hævder sig stolt i samlingen, som plukker fra hele karrieren – også 80'ernes udskældte repertoire – og gør det med stil. Tag cd'ens perle Southern Pacific fra Re-ac-tor, som her bliver en psykedelisk lokomotiv-pumpende countryrocker med vind og skæv banjo og violin - på en cd, hvor anden halvdel klart har mest kant.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA