x
Suede: Head Music [reissue]

Suede
Head Music [reissue]

Suede: Head Music [reissue]

GAFFA

Album / Cosmos Music
Udgivelse D. 20.06.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

[Albummet består af det remasterede album, en cd med b-sider, demoer og sjældenheder samt en dvd]

Suedes mest elektroniske udladning er samtidig deres mest debatterede, fordi stilen ligger et stykke fra, hvad man forventede af Suede.

Head Music-reissuen er ekstra interessant, fordi det er det første album efter Sci-Fi Lullabies, det vil sige, at dens 16 b-sider ikke har været samlet før. De er en blandet omgang, med fokus på lettere numre som Let Go og den fine lille kærlighedssang Since You Went Away, der er blandt de bedste, til ting der grænser til det kedelige, numre som God's Gift og Waterloo. Generelt er standarden dog desværre ikke så høj som på de tre foregående album.

Mere interessant er indblikket i Brett Andersons stofmisbrug i perioden, som den giver sig udtryk i musikken. Singlen Can't Get Enough, b-siden Crackhead og den til denne udgivelse afstøvede Heroin taler deres åbenlyse sprog.

Dvd-interviewet med Anderson, Oakes og Codling giver samtidig indblik i bandets tanker og diskussioner om den retning, albummet gik i, valg af førstesingle, producer og ikke mindst guitarist Richard Oakes' rolle i de elektroniske rammer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA