x
Primal Scream: Classic Albums: Screamadelica

Primal Scream
Classic Albums: Screamadelica

Primal Scream: Classic Albums: Screamadelica

GAFFA

DVD / Playground
Udgivelse D. 16.06.2011
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Classic Albums-serien er endnu gang leveringsdygtig i en dybdegående fortælling om tilblivelsen af en musikalsk milepæl. Denne gang er det Primal Screams Screamadelica, der står for skud, og vi får historien om pladen helt tilbage, fra da Bobby Gillespie og Jim Beattie fandt sammen i bandets spæde begyndelse i Manchester i 1982.

Vi får nye interviews med både bandmedlemmerne, musikerne der medvirkede på pladen, pladeselskabsfolk, journalister og kendte fans (Josh Homme) suppleret med læssevis af gamle optagelser til at illustrere det fortalte, ligesom de enkelte lydspor blotlægges for at give indblik i numrenes unikke opbygning.

Der er en åbenhed omkring LSD og ecstasys indvirkning på musikken, samtidig med at der gives plads til gear-nørderi og beskrivelser af det hektiske liv i tiden omkring indspilningerne af albummet. Ud over at give et grundigt portræt af Screamadelica giver filmen også et godt billede af tiden og start-90'ernes britiske musikscene. I det hele taget en forbilledlig dokumentar, der giver lyst til både at finde de gamle Primal Scream-plader frem og til at gå ud og investere i hele Classic Albums-serien.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA