x
Eva & The Heartmaker: Dominoes

Eva & The Heartmaker
Dominoes

Eva & The Heartmaker: Dominoes

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 20.05.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Den norske duo Eva & The Heartmaker er afsender på dette andet popsangerinde-album, som sagtens kunne være lavet for 15 år siden, men måske netop derfor er et vellykket alternativ til den vulgære amerikanske arketype på en popdronning: Britney, Christina eller Gaga.

Den tidligere Idols-deltager (!) Eva Weel Skram giver fanden i det hele og synger som et glat 90'er-ikon, men dog med en vis alsidighed, men sammen med multiinstrumentalist og co-sangskriver Thomas Stenersen skaber hun altså yderst fængende, pirrende melodier med et nærsvensk popøre. I modsætning til trenden for 15 år siden rummer Dominoes et enormt overskud til at citere andre popnumre og -kunstnere, hvilket både er intelligent og morsomt, og fremfor alt fastholder det nysgerrige øre i en verden, hvor det ellers er småt med nyopdagelser.

Singlen Mr. Tokyo er næsten et indiepopnummer, mens Signal er produceret som en tyk pastiche på 80'er-poppens tipslørdagtema, titelnummeret Domino som et nordisk elektropopnummer med guitarsolo og Ace Of Base, mens pladen fænomenalt bedste skæring Gone In A Flash kommenterer Michael Jacksons Thriller og Ghostbusters og desuden rummer en flødefed guitarsolo. Twenty-Four Somethings Parton-country-klaverballade står som parallel til guitarballaden Mysterious Ways, og således severer Eva & The Heartmaker et album med alle former for overskud, og en længde på 30 minutter, der rammer plet inden for genren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA