x
Jacob Christoffersen Trio: JC3

Jacob Christoffersen Trio
JC3

Jacob Christoffersen Trio: JC3

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 23.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

På spørgsmålet om, hvorfor den danske jazzpianist Jacob Christoffersen er så efterspurgt som sideman, svarer han selv: "Det er fordi, jeg får de andre til at lyde godt." Mange musikere ville givet kunne bekræfte, at det forholder sig sådan. Ikke desto mindre er det også interessant at høre ham, når han som her selv er komponist, kapelmester og drivende kraft.

Det er seks år siden, han sidst udgav noget i eget navn… Facing The Sun fra 2005 fik fremragende anmeldelser, og det kan JC3 såmænd også få. Albummet emmer i hvert fald af teknisk snilde og sublimt samspil. Kort sagt: Af overskud. JC3 er jazzalbum præget af overskud, leg og lyst! Kompositionerne lægger op til leg af den simple grund, at de er melodiske, lyse… egnede til den leg, som Jacob Christoffersen helt givet har ønsket at introducere.

Materialet er melodisk, men man kan alligevel ikke hævde, at musikken er enkel og let aflæselig. Tværtimod. Så godt som alle numre fremstår komplekse. Tag et nummer som Filigree in Five… netop dét rummer al den kompleksitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA