x
Marie Carmen Koppel / Benjamin Koppel: Brooklyn Jazz Session

Marie Carmen Koppel / Benjamin Koppel
Brooklyn Jazz Session

Marie Carmen Koppel / Benjamin Koppel: Brooklyn Jazz Session

GAFFA

Album / Cowbell Music
Udgivelse D. 23.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Marie Carmen Koppel er Danmarks største soul- og gospelsangerinde. Men hun er også en sangerinde, der ved flere lejligheder har optrådt på den danske jazzscene og flere gange har markeret sig som en af vores potentielt største jazzsangerinder. Hendes vokale spændvidde er til prædikatet, præget som den er af teknisk tyngde og kunstnerisk troværdighed.

Det er imidlertid først nu, hun på cd for alvor springer ud som jazzsangerinde og i øvrigt kan høres sammen med sin lillebror, Benjamin Koppel, der er en af Danmarks bedste jazzsaxofonister.

De to søskendes første fælles cd er indspillet i USA med en håndfuld amerikanske stjernemusikere – pianisten Kenny Werner, bassisten Scott Colley og trommeslageren Jonathan Blake. Materialet, som de to søskende for størstedelens vedkommende selv har skrevet, er drævende, velturnerede jazzballader med klare melodilinjer og ganske udmærkede tekster. Mest vellykket fremstår en ballade som Delightfull Laziness, idet den åbner space til såvel vokal som samspil og soli. Den ballade og cd'en som helhed er ganske enkelt vellykket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA