x
Cody: Under The Pillow, Under The Elms

Cody
Under The Pillow, Under The Elms

Cody: Under The Pillow, Under The Elms

GAFFA

Vinyl + download / Slow Shark Records
Udgivelse D. 24.06.2011
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Københavnske CODY har været leveringsdygtige i absolut fremragende sange på deres to tidligere udspil, og heldigvis er denne lille fredagsgodbid bestående af fire nye numre ikke nogen undtagelse. Svøbt i delikate indikatorer fra violin og cello og insisterende guitar fører forsanger Kasper Kaaes behagelige og myndige stemme os igennem ep'ens første sang, 16 Holes.

Den fornemt opbyggede og melodistærke Anti-Everything er trods den modløse titel en smuk og yderst stemningsmættet sag, hvor det rige og detaljerede lydbillede er ren balsam for ørerne samtidig med, at ordene kan skurre en smule andre steder og vække til eftertanke. Under The Elms er en ringlende flot dommedagsfortælling, der med sit fejende omkvæd er malende melankoli i en klasse for sig, mens Under The Pillow fornemt viser, hvordan en sang effektivt kan vokse fra afdæmpede guitaranslag til store hvirvlende udbrud.

Bandet har løftet sig en smule ud af det alternative country-univers, og de nye sange er ikke sådan at smide et genrebetegnende mærkat på. Til gengæld kan man roligt arkivere disse fire femstjernede numre under "fremragende".   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA