x
IKI: IKI

IKI
IKI

IKI: IKI

GAFFA

Album / ILK
Udgivelse D. 23.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

IKI er en uhyre sjælden størrelse. IKI er ni sangerinder – fra henholdsvis Danmark, Norge, Finland og Island – som udelukkende bruger deres stemmer som instrument i noget, der genremæssigt kan kaldes en blanding af jazz, pop, folk, klassisk og avantgarde.

Kun én gang tidligere har undertegnede hørt noget, der mindede herom. Det var da britiske Miranda Sex Garden i 90'erne brød igennem med deres blanding af madrigal, gotisk rock, avantgarde, darkwave og drømmepop.

Kvinderne i IKI udforsker på samme intenst intuitive måde korets og den enkelte vokals potentiale. Og man må sige, at Anna Mose, Johanna Sulkunen, Mari Tveito, Sofie Holm, Mia Marlen Berg, Anna María Björnsdóttir, Guro Tveitnes, Kamilla Kovacs og Mette Skou gør det godt.

Ikke dermed sagt, at de ni skandinaver har skabt et uomgængeligt album, men de har med stort mod skabt et virkelig originalt udtryk på tværs af tidens herskende strømninger. Dele af materialet er improviseret, men det hele er fremmedartet og utrolig professionelt fremført.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA