x
Lee Scratch Perry: Rise Again

Lee Scratch Perry
Rise Again

Lee Scratch Perry: Rise Again

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 26.06.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Dublegenden Lee "Scratch" Perry får hjælp af Bill Lasswell, som selv er noget af en reggaekapacitet, på et album fyldt med varm, vuggende dub og reggae. Som sædvanlig svinger den excentriske producer og sangers tekster mellem det smågeniale og det decideret forvrøvlede.

Således leverer han følgende linjer på den fine anti-kolonialistiske Scratch Message: "I conquer Elizabeth / Prince Charles / I conquer Prince Charles", mens han synger om japansk mad på ryger-fråder-hyldesten Inakaya (Japanese Food) og vrøvler helt uforligneligt på den morsomme, men lidt musikalsk bredrøvede og lummerfunkende Dancehall Kung Fu.

Butterfly, som gæstes af en storsyngende Tunde Adebimpe, lyder som det perfekte dubreggaenummer, Damon Albarn har prøvet at skrive. Det ellers udmærkede politiske nummer African Revolution ødelægges lidt af Ejigayehu Shibabaw, som sikkert er flink, men ikke kan synge, men reddes på stregen af en stortoastende Hawkman. Alt i alt et charmerende, lidt ujævnt album, som fint kan nydes i sommervarmen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA