x
Who Knew: Roskilde Festival, Pavilion Junior

Who Knew, Roskilde Festival, Pavilion Junior

Who Knew: Roskilde Festival, Pavilion Junior

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Det er en efterhåndende trættende kliché, at du på Roskilde Festival bør gå ud og høre alle de bands, du hverken kendte i forvejen, eller vidste du gad at høre. Jeg gik til Pavilion Junior koncert i mandag eftermiddags sidste time uden kendskab til islandske Who Knew og fik knap tre kvarters festlig, sveddryppende guitarrock. Bandet selv kaldte det en levende drøm.

Who Knew præsenteres af festivalen som maniodepressiv indierock. Instrumenteringen er meget klassisk rock n'roll'et med to guitarer, bas, trommer og dog en synthesizer. Læg dertil vekslende vokaler og en særligt sprudlende forsanger. 

Her er tale om skævt møde mellem de traditionelle rockdyder og mere dansable undertoner, og sammenligninger med et band som Modest Mouse ligger lige for.

Der er tilmed rigeligt syng-og-hop-med potentiale i flere let-modtagelige riffs og en til tider gøglet fremførelse, der kan minde om landsmændene i FM Belfast, uden udtrykket dog bliver helt så catchy. Det er stadig det faste greb om spaderne, der dominerer.

Det kan til tider være vanskeligt helt at finde hoved og hale i meningen med Who Knews musikalske univers, men særligt i denne koncertsammenhæng levnes rigeligt plads til flere af de udskejelser, flere blandt publikum så tydeligt har sukket efter.

Der bliver fra scenen udråbt en headbanging-konkurrence fra scenekanten, og forsangeren hyler som en indianerhøvding, imens udleverede vandfyldte plastickrus kyles igennem luften i en lind strøm.

Der er minuser, som når den ellers udmærkede falset-lignende vokal i enkelte tilfælde nærmest overdøves af musikken, men i det store billede står en humørfyldt koncert, der gradvist bliver mere løssluppen og tilmed tiltager i omfang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA