x
Zomby: Dedication

Zomby
Dedication

Zomby: Dedication

GAFFA

Album / 4AD
Udgivelse D. 11.07.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Zombys tidligere udgivelser har beskæftiget sig med 8-bit-influeret dubstep, ustabile houserytmer og den klassiske, britiske hardcore-ravelyd, det sidste ikke mindst på det fremragende album Where Were U in 92?.

Det er stadig de elementer, Zomby benytter sig af, men Dedication er alligevel et helt nyt kapitel for den unge producer. Over hele pladen hviler der en tungsindig stemning, og hvor tidligere udgivelser kunne lyde som døende spillekonsoller i tilrøgede ekkokamre er musikken nu nærmest smuk, for eksempel på det hjerteskærende nummer Natalia's Song. Vanen tro er der dog også masser af små vignetter, som lyder som ufærdige tracks fra en opmærksomhedsforstyrret producer – det er både charmerende og irriterende.

Der er også masser af fuldt udfoldede fuldtræffere som den den stærkt trioliserede Digital Rain og A Devil Lay Here, som lyder som Zombys version af melodisk electronica. Smukt, ildevarslende og gribende. Når der ikke er mere plads i helvede, kommer de døde åbenbart op for at lave smuk musik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA