x
Amon Tobin: Isam

Amon Tobin
Isam

Amon Tobin: Isam

GAFFA

Album / Ninja Tune
Udgivelse D. 27.06.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Brasilianskfødte, canadisk bosatte Amon Tobin leverer her sit niende studiealbum, hvis man tæller soundtracket til computerspillet Splintercell 3 med.Og der er også noget soundtrack-feeling over Isam, som lyder som en blanding mellem IDM, den knasende hip hop/dubstep-lyd, Eskmo står for, og det hypermaskuline og maskinelle robot-lyddesign fra Transformers-filmene. Dette er særlig tydeligt på nummeret Piece Of Paper.

På trods af enkelte melodiske indslag rundt omkring, så er Isam en plade, som holder lytteren ude i armslængde. De svært gennemtrængelige kompositioner er på én og samme tid så brutalt tonsende tunge og insisterende abstrakte, at man som lytter skal arbejde lidt for at komme ind på livet af numre som det dubsteppende Goto 10 eller det herligt strengemanipulerende Mass & Spring.

Man mangler lidt noget kontrast til den soniske spillen med musklerne, og det stille, flimrende Night Swim virker desværre ikke efter hensigten. Dertil er det for retningsløst og flagrende. Trods det er Isam stadig en okay oplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA