x
Battlekat: Roskilde Festival, Pavilion Junior

Battlekat, Roskilde Festival, Pavilion Junior

Battlekat: Roskilde Festival, Pavilion Junior

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

Teltet var kun omtrent halvt fyldt, da Battlekat som sidste navn i år betrådte Pavilion Junior-scenen. Efter den massive internet-hype under det kryptiske navn Just A Number 05272011 er de nysgerriges interesse måske forduftet, men musikmæssigt er bandet det samme med en spirituel og mystisk synthpop.

Og den leverer Battlekat hamrende stramt og selvsikkert fra det øjeblik, de indleder koncerten. Frontkvinden dirigerer med svejende armbevægelser, og det omtrent 50 minutter lange sæt udvikler sig fornemt i variation og tempo. Indledningsvist præget af strømmende synthesizers med lange dunkle flader tilsat rigelig percussion og et umage møde mellem tunge hooks, der hamrer i brystet og frontkvindens høje, sensuelle røst, der pirrer øregangene og fornemt trænger igennem mørket.

Undervejs føjes elguitar til setup'et og skaber elementer af rock, uden grebet dog på nogen mistes om den synthbårne elektronik, der fortsat står klarest i lydbilledet. En mandlig vokal blander sig på enkelte numre, og videoanimation og vekslende lyskilder udbygger indtrykket af et meget visuelt orienteret band.

Flere numre skubbes i gang med lange støjende introer, og jo længere vi kommer frem, jo mere aftager vokalen, synthesizerne trækker sig tilbage, og den pumpende bas overtager. Vi går fra en let trippende elektropop til en mere trampende og intenst elektrorock, hvor en visuel afslutning med hamrende stetoskoblys sætter punktum. 

Som nyt band kommer Battlekat i perioder til at virke en anelse indelukket og distancerende fra masserne, der dog nikker og tripper anerkendende og åbenlyst tilkendegiver deres tilfredshed.

Nok er den værste hype aftaget, og selvom andre og med al respekt større navne har været rygtet under det hemmelige alias, har Battlekat alene bevist, at de har en lyd og ikke mindst attitude og udstråling, der er få unge bands forundt.

Årets sidste koncert på Pavilion Junior blev også en af årets bedste på scenen. Og inden jeg beskyldes for at skambruge karakteren fire stjerner, så lad mig tilføje en kraftig pil op!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA