x
Kaiser Chiefs: Nibe Festival

Kaiser Chiefs, Nibe Festival

Kaiser Chiefs: Nibe Festival

Anmeldt af Jan Lambæk Hansen | GAFFA

Efter afbuddet fra Train var Kaiser Chiefs ubetinget det største udenlandske navn på Den lille Fede. Den første håndfuld fans, og dermed de måske største fans i Nordjylland, tog plads foran scenen en time før koncertstart.

Da Kaiser Chiefs åbnede koncerten var området foran scenen blevet tættere befolket, men der var ikke just proppet. Det var ikke noget problem at komme op foran, hvis man bevægede sig ned langs Hestepladsens vestside. Det gjorde jeg, og derfra kunne jeg nemt korte afstanden ind til scenen.

De forreste publikumsrækker var tændte, da første tone fra "Everyday I love You less and less" blev slået an. Resten af skoven skulle lige finde ud af, om de var lige så tændte. Da Kaiser Chiefs fulgte op med "Little Shocks", der er første single fra det nye album "The Future is Medieval", faldt intensiteten også hos scenebiderne. Nu er det jo også et nyt og relativt ukendt nummer. Den altid energiske Ricky Wilson gjorde dog sit for at få alle med, men måske de skulle have ventet lidt med det nye materiale. Orkester... kend dit publikum og lad sætlisten være vejledende.

De fik dog atter sat gang i festivalen med "Never Miss a Beat". Selv hvis man ikke skulle være sikker på at kende navnet Kaiser Chiefs, så kan man være ret sikker på at kende flere af de hits, som de har på deres repertoire. Ud over en række lettere kedelige numre, som blandt andre "Modern Way" samt "Man on Mars" og "Starts with Nothing" fra det nye album, så var der jo tale om en ganske festlig hitparade. Højdepunktet var da "Ruby" bragede ud gennem højttalerne i Skalskoven. Hittets massive airplay på de danske radiostationer har haft enorm betydning. Nu kom festen for en enkelt sangstund pludselig længere ud end de forreste rækker.

Det kan godt være, at Kaiser Chiefs ikke konsekvent kan rive alle med i Nibe. Alligevel er der ingen tvivl om, at navne i international klasse har stor betydning for Den lille Fede. Selvom ikke alle gæster i skoven hopper med, så vil de fleste jo gerne lige se giraffen.

"You're the greatest audience we had all day", siger Ricky Wilson. Humoristisk eller spydigt? Mit personlige favoritnummer "I Predict a Riot" havde ikke den ventede/ønskede effekt. Igen var det primært de forreste rækker, der rykkede. Det er nu ellers et fedt nummer.

Koncertens ordinære sæt blev rundet af med "Angry Mob", og første ekstranummer var titelnummeret på det nye album. Et lige så kedeligt nummer, som de fleste andre på det album. Tak Gud for, at de sluttede med "Oh My God". Så kunne alle da forlade området ved den store scene med godt humør.

Det kan godt være, at tre stjerner ikke yder bandets performance retfærdighed, men helhedsindtrykket efterlader desværre ikke plads til en fjerde stjerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA