x
Retox Panic: Nibe Festival, Nibe

Retox Panic, Nibe Festival, Nibe

Retox Panic: Nibe Festival, Nibe

Anmeldt af Jan Lambæk Hansen | GAFFA

Ved koncertstart havde cirka 40 mennesker fundet plads i Nibes rocktelt, men antallet voksede til knap 100 kort inde i koncerten. Forsanger Johan Olsen byder velkommen med et "Go'morgen" på en regnvåd tidlig lørdag eftermiddag og indleder koncerten i selskab med guitarist og vokalist Simon Beck på en cover af "Me and My Baby". Eller et nummer, som de har stjålet, som Johan udtrykker det.

Herefter kommer resten af bandet på scenen, herunder den tredje frontfigur Lykke Andersen, og sammen fortsætter de koncerten med "Remember this Way Up", der efter min mening er et af de stærke numre fra debutalbummet "This City Burns".

Det er tydeligt, at bandet hygger sig med den intime stemning i teltet. Især Johan og Simon sprudler. Publikum hygger sig også, og der bliver skålet en del gange.

Retox Panic har et udmærket repertoire med både energisk rock og bløde ballader. "Stray Cat Sounds" er endnu et stærkt nummer, og Lykke beviser, at hun har fortjent sin plads i bandet med sin vokal.

Simon sætter gang i en sang, som han kalder "pissego´". Det er en sang, der ikke er med på albummet, og som jeg vil skyde på hedder "Up she Goes". Og ja, den er ret go' med det inciterende riff og beat.

Albummets singleforløber "Sound of Steel" var som ventet en vinder under koncerten, og Johan gav den alt, hvad han havde i sig. Desuden bød koncerten på yderligere to covernumre. Simon og backingband tog sig alene af Massive Attack-hittet "Live with Me", mens de alle var med på "Walk Away, René", der var det andet af tre ekstranumre.

Et af højdepunkterne var da "Ozone" løftede teltet en anelse. Fed rock. Men Lykke gjorde også noget godt for balladerne. Især på det sidste ekstranummer "A Little Bit of You", hvor Johans mundharmonika og Simons guitarspil ledte mine tanker hen på U2 i "The Joshua Tree"-perioden.

Umiddelbart havde jeg ingen store forventninger til koncerten, men forventede dog, jeg ikke ville blive skuffet. Det blev jeg bestemt heller ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA