x
The Young Knives: Ornaments From The Silver Arcade

The Young Knives
Ornaments From The Silver Arcade

The Young Knives: Ornaments From The Silver Arcade

GAFFA

Album / Gadzook
Udgivelse D. 07.07.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Verden farer forbi, og The Young Knives står stålsatte og holder de britiske dyder i hævd, når det kommer til tweetklædt indie.

Der kommer et snert sexy, og lidt sleazy disko ind over Woman, ligesom numre som Human Again og Silver Tongue har fået et skud mathrock guitartakter, men overordnet holder Young Knives sig den samme spøjse og helt unikke stil, der gjorde deres to første album til små perler. Love My Name og Glasshouse, der rimer "apple of my eye" med "sheperd's pie", er gode eksempler på catchy og uhøjtidelig skarptskåret indie.

Det finder man også på den mere end hæderlige Everything Falls Into Place, hvor en intro, der er noget nær stjålet fra Kinks-klassikeren Victoria, glider over i en ublaseret postpunk-udladning. På Sister Frideswide overlader forsanger Henry Dartnall mikrofonen til bassist Oliver Askew, og resultatet bliver helt XTC'sk.

Trods den fine titel og det høje bundniveau savner albummet et par numre, der virkelig skinner igennem. Energien er uforfalsket, men fordums spontane, skæve ørehængere udebliver lidt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA