x
Saybia: Nibe Festival

Saybia, Nibe Festival

Saybia: Nibe Festival

Anmeldt af Jan Lambæk Hansen | GAFFA

Danmarks ukronede konger inden for tuderock er tilbage på de danske livescener. Det var dog et noget skrabet setup, de havde med på hovedscenen i Skalskoven. Det havde passet bedre til festivalens næststørste scene, Blå Scene, og det viste sig hurtigt, at selve koncerten havde passet bedre på en mindre scene.

De starter såmænd fint med "Bend the Rules", men derfra er det ned ad bakke. Eller op ad bakke, om man vil. Det blev ret trægt. Vi kender alle Saybia. Vi vidste jo, hvad vi ville få. Det fungerede bare ikke denne lørdag på Den lille Fede. 

Selvom de ikke just er et band med numre, der sætter gang i festen, så formåede de dog at få solen kaldt frem. Lidt pudsigt, da forsanger Søren Huss netop havde fortalt, at de kaldte Hestepladsen i skoven for en gryde. Han mindedes nemlig en koncert, hvor de spillede i "45 graders varme", som han sagde det. 

Saybia har ikke nyt album ude, så Huss fortalte, at de udelukkende ville spille numre fra bagkataloget. Det måtte da lige være noget for Nibenitterne. Men det er selvfølgelig svært at se til en tuderock-koncert. De fleste af de fremmødte stod bare og hang og hyggesnakkede. Dog var der et par fine ture ned ad hukommelsesvejen med blandt andet "I Surrender". 

Saybia laver god musik, men det blev, som nævnt, lidt tungt til denne festival. Det var da altid noget, at solen skinnede, så folk ikke gik ned med en depression. Det lyder måske lidt hårdt, for det er jo et godt band med et godt repertoire. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet, da førstehjælpsfolkene gik forbi mig med genoplivningsudstyret på ryggen. 

Heldigvis sørgede bandet selv for at live folk op med den fantastiske "The Day after Tomorrow", selvom den ikke blev fremført så magisk som engang. 

Generelt havde Saybia for lange introer og instrumentale passager. Og der var for få hits. 

Jeg måtte atter trække på smilebåndet, da Søren, trods det tidligere udsagn om nyt album ved koncertstart, præsenterede et nyt nummer. Han kaldte nummeret for "en rolig én". Surprise. 

Huss siger så selv, at han kan mærke, at folk gerne vil have noget, de kender. Saybia giver os den smukke "The Second You Sleep", men også den manglede lidt af den gamle magi.

Saybia takkede af med et enkelt ekstranummer. Det blev "Brilliant Sky", og den livede atter folk op. Den var tiltrængt. 

Hvis den gamle hund ikke skal aflives, så skal der nyt materiale til - og gerne mere i samme dur som "Brilliant Sky".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA