x
Lykke Li : Roskilde Festival, Arena

Lykke Li , Roskilde Festival, Arena

Lykke Li : Roskilde Festival, Arena

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Hun nærmest svævede ind på scenen iført løse og altomsluttende sorte gevandter. Og som en af sultanens utilnærmelige prinsesser løftede hun sløret for igen at forsvinde bag det.

Det var en lang leg med den store popmusiks formler, som Lykke Li overlegent demonstrerede lørdag nat på Arena. Med et knivskarpt sceneshow iscenesatte hun sig som en af svensk pops store nye divaer. Men bedst af alt, så blev der musikalsk fulgt op på de store armbevægelser i en intens og kraftfuld koncert, hvor der blev sat tryk på den store og højstemte poplyd.

Lykke Li var i den grad til stede på scenen, som skiftevis den energiske indpisker og helt væk i popmelankoliens smertelige univers. Men hun var nærværende hele vejen igennem.

Det var derfor en flegmatisk og flagrende Lykke Li, der tog det sene nattetidspunkt alvorligt. I direkte dialog med publikum, mens hun piskede sit band frem med trommestikkerne. Der var simpelthen voldsomme rytmiske eksplosioner i arrangementerne af de fint nuancerede popsange. Denne nat blev de blæst op på det store lærred, og det havde hverken Lykke Li eller sangene problemer med.

Lykke Li er pop, som er direkte skåret ud af en flot svensk poptradition, der gerne indeholder klare 60'er-referencer. Og i den stærkt rytmiske og elektroniske indpakning gav hun et bud på en stor og melodiøs popmusik, der også kan og vil det svære.

Koncerten var en balancegang mellem lys og mørke. En Lykke Li i direkte kontakt med publikum. Og en Lykke Li gemt bag sløret. I begge roller var hun en stilsikker perfomer med et flot melodisk anslag.

 

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA