x
Chad Valley: Equitorial Ultravox

Chad Valley
Equitorial Ultravox

Chad Valley: Equitorial Ultravox

GAFFA

CD EP / Import
Udgivelse D. 03.07.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Bag det lettere enigmatiske kunstnernavn Chad Valley gemmer sig Jonquil-vokalisten Hugo Manuel - og nu vi har fat i det der med de enigmatiske navne, så er det måske værd lige at understrege, at det Ultravox, der nævnes i titlen ikke har noget med den engelske new wave-gruppe at gøre.

Musikken hos Chad Valley er elektronisk og giver, med sine ofte lækre, let chillede lydbilleder, associationer i retning af dovne sommerdage ved stranden, hvis man er til den slags. Og, hånden på hjertet, det er jeg egentlig ikke i udpræget grad, men der er samtidig, paradoksalt nok, noget næsten køligt distanceret over de syv numre på denne ep, noget, der også går igen omkring brugen af vokaler, som på den ene side læner sig i retning af soul med fløde, men som på den anden også leger med vocodere og det let distancerede.

Helhedsindtrykket er en lidt underlig størrelse, der prøver på at forene sommer, sol og soul-inspireret chillout med en køligt afmålt tilgang. Kan man forestille sig Kraftwerk i badeshorts? Jeg kan ikke rigtig, men Chad Valley formår at ramme en lidt mærkværdig stilfusion, som et eller andet sted er hans egen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA