x
Brad Mehldau & Joshua Redman: Copenhagen Jazzfestival, Det Kgl. Teater, Skuespilhuset

Brad Mehldau & Joshua Redman, Copenhagen Jazzfestival, Det Kgl. Teater, Skuespilhuset

Brad Mehldau & Joshua Redman: Copenhagen Jazzfestival, Det Kgl. Teater, Skuespilhuset

Anmeldt af Ivan Rod | GAFFA

Arkivfoto

Det var to af tidens yngre, amerikanske jazzikoner, der fredag aften gik på scenen i Skuespilhuset i København - pianisten Brad Mehldau og saxofonisten Joshua Redman.

De to spillede sammen i Redmans anmelderroste kvartet i 90erne, er siden hver for vokset som musikere og er nu genforenet som duo – og det vel at mærke i et fedt format, som tillader musikken at flyde frit.

Koncerten fredag tog blandt andet udgangspunkt i Brad Mehldaus seneste album Highway Rider, hvorpå Redman medvirkede. Redman var oven i købet med på den efterfølgende turné. Udover materialet fra nævnte album har duoen markeret sig med personlige fortolkninger af standards og covernumre af bl.a. Nirvana.

Fredag aften lagde duoen ud med egne numre – Mehldaus komplekst mønstrede The Falcon Will Fly Again, Redmans bluesy, groovy Note To Self og Mehldaus dybfølt elegante To Hold On Or To Let Go; duoen passerede siden Thelonious Monks Monk's Dream, Ned Washingtons og George Bassmans I'm Getting Sentimental Over You og Nirvanas Smells Like Teen Spirit; og sluttede aftenen af med en coverversion af Louis Armstrongs On The Sunny Side Of The Street.

Mehldaus stilskabende signatur - at spille forskellige melodier i hver sin hånd – og Redmans fuldtonede tenorsaxofon – præget af fysisk overskud og kraft – understregede tilsammen, at det både teknisk og kunstnerisk var kapaciteter, der var på scenen. De to kastede sig ganske vist ikke ud i - et for dem - ukendt farvand – bortset fra i det afsluttende ekstranummer – men de demonstrerede alligevel, at de til fulde magtede det komplekse udtryk i de frie avancerede formater. Og det både som komponister og musikere.

Duokoncerten endte af samme grund op med at være det, der - i Michelin-sproget – kaldes "en rejse værd."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA