x
Taking Back Sunday: Taking Back Sunday

Taking Back Sunday
Taking Back Sunday

Taking Back Sunday: Taking Back Sunday

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 29.06.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Nogle album er som skabt til høretelefoner, nørdede diskussioner og alenlange anmeldelser på Pitchfork.com. Taking Back Sunday kalder på en mere umiddelbar reaktion: Læg hovedet tilbage og skrål med! Husk at skylle efter med øl.

Kvintettens femte album er et stort og selvsikkert skridt mod rockens mainstream. Med sig i rygsækken har amerikanerne en samling stærke sange, der nedtoner tidligere tiders kontrastprægede emo-lyd til fordel for mere raffinerede virkemidler.

Tag bare fremragende Sad Savior, der indledes med guitar-fingerspil og en nøgen vokal, men gradvist bygges op til et sandt singalong-monster. Et medrivende B-stykke og løssluppent råbekor tager stikket endegyldigt hjem i en sang, der er som skabt til at blive indtaget i mudder til anklerne og med en promille af de vilde.

Helt samme niveau rammer ingen af albummets øvrige sange, men mindre kan også gøre det. Taking Back Sunday er ren rock-populisme, men på den begavede og helstøbte måde. Den slags kan man aldrig få for meget af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA