x
Djana Vallespir: Revuelta

Djana Vallespir
Revuelta

Djana Vallespir: Revuelta

GAFFA

Download / Eget selskab
Udgivelse D. 20.06.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Da grunge-bølgen var på sit højeste i halvfemserne, skyllede den en række stærke, vrede og kloge kvinder i land. Fra primale Courtney Love til knivskarpe Liz Phair. Danske Djana Vallespirs albumdebut tager tråden op fra dengang, tøserne skruede bissen på.

Lydbilledet er kompakt og kantet, når Revueltas tjekkede sange forlader garagen. Vallespir krydrer de klassiske rock-instrumenter med kastagnetter, blæsere og orgler, men altid med måde. Der er noget afmålt over hendes udtryk, noget næsten lidt for cool.

For dem, der var unge i 90'erne, vil Revuelta vække mange minder, om Dicte og Breeders og Throwing Muses. Men Vallespirs sange lyder, som de er tilberedt efter andres opskrifter, ikke kokkens egen fantasi. Det er dygtigt udført, men sjældent helt medrivende.

Bedst er måske 60'er-sexede Strange Love, hvor Vallespir afsøger sin vokals grænser, og den folk'ede ballade You Might Notice, der går Kristin Hersh i bedene. Det er godt at være stærk, vred og klog, men på Revuelta er det de sårbare sange, der gør indtryk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA