x
Basement Jaxx vs. Metropole Orkest: Basement Jaxx vs. Metropole Orkest

Basement Jaxx vs. Metropole Orkest
Basement Jaxx vs. Metropole Orkest

Basement Jaxx vs. Metropole Orkest: Basement Jaxx vs. Metropole Orkest

GAFFA

Album / Atlantic Jaxx
Udgivelse D. 13.07.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Det bedste ved Basement Jaxx er deres fænomenale fornemmelse for groove og umådeligt effektiv partystarting, og det er så blevet kastet fuldstændig over bord i dette samarbejde med det hollandske jazzbigband/symfoniorkester Metropole Orkest.

Konceptet er, at Metropole Orkest laver versioner af Basement Jaxx-numre. Tag for eksempel Bingo Bango, hvis originalversion fra det fænomenale Remedy-album er en gennemført, horndrevet houseslasker, mens versionen på denne plade er en langsom, film-soundtrack-agtig, overgjort, gumpetung stryger- og horneskapade, som kun glimtvis fanger originalens cheekiness. Eller den punkede Where's Your Head At, som er blevet udstyret med artigt cembalo og storladent kor, og det er faktisk et af de mere vellykkede numre.

Metropole Orkest lyder lidt som et Disney-orkester, som ikke kan finde ud af, om de skal have en ironisk distance til materialet eller ej, og resultatet er, at man som lytter sidder med samme tvivl. Samtidig melder spørgsmålet sig, om det overhovedet var en god ide at overføre Basement Jaxx' samplebaserede musikalske univers til et let fimset orkesterformat?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA