x
Symphony X: Iconoclast

Symphony X
Iconoclast

Symphony X: Iconoclast

GAFFA

Album / Nuclear Blast Records
Udgivelse D. 20.06.2011
Anmeldt af
Keld Rud

Ottende album fra det amerikanske heavy metal-band Symphony X indeholder deres arketypiske metalhybrid, der er den musikalske ækvivalent af højt belagt smørrebrød. Progressive metalpassager, der sender tanker i retning af Dream Theater, klassiske power metal-melodier og riff tilsat et neoklassisk tilsnit og endeløse keyboard- og guitarsoli er ingredienserne, der uden besvær smelter sammen til en stærk legering.

Alle fem medlemmer er sande mestre på deres instrumenter, men jeg må fremhæve forsanger Russell Allen, hvis stemmepragt kombinerer det kraftige og melodiøse på en måde, der giver associationer til nu afdøde Dio.

Det ti minutter lange åbnende titelnummer giver ordene episk, storslået og overvældende helt ny betydning. De efterfølgende syv sange er straks mere direkte, selvom Symphony X sjældent går af vejen for et par minutters solo. Det er svært at finde et andet band, der formår at operere i samme territorium med helt samme succes. Hvis Iconoclast har en svaghed, er det variationen, der ikke er meget af på det 60 minutter lange værk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA