x
Lou Reed: Lollapalooza Live

Lou Reed
Lollapalooza Live

Lou Reed: Lollapalooza Live

GAFFA

DVD / Sister Ray
Udgivelse D. 19.07.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Lou Reed har engang sagt, at hans mål er at lave rock'n'roll for voksne, og det er da også det indtryk, man får med denne koncertoptagelse fra 2009, der vanen tro er blottet for show og effektjageri, men til gengæld i smagfuld sort/hvid præsenterer en fokuseret frontfigur med sit fine band i ryggen.

Det kan undre, at den glimrende leadguitarist Steve Hunter ikke får lov at udfolde sig mere, end tilfældet er, men derudover er det vanskeligt at sætte en finger på denne optagelse, hvor saxofonisten Ulrich Kriegers bidrag til lydbilledet i øvrigt får en til at tænke på Lous live-lyd anno Take No Prisoners. Skal man være på tværs, kan man sige, at det efter flere koncert-dvd'er fra 00'erne de senere år kunne være interessant, hvis Reed næste gang gravede dybere i arkiverne og udsendte en koncert fra eksempelvis midten af 70'erne.

Men når det nu skal være, er det, vi får her absolut glimrende; en Lou Reed-koncert er ikke nogen spektakulær forestilling i visuel henseende, men hvorfor dog beklage sig over det, når man som her får en af genrens sejeste sangskrivere i fornem form.

Ekstramateriale

Der er intet ekstramateriale inkluderet på udgivelsen. Og så har Reed i øvrigt, i vanlig kompromisløs stil, valgt at undlade at opdele koncerten i kapitler, så man er tvunget til at se seancen i sin helhed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA