x
Diverse kunstnere: Stella Polaris - The Seven Seas

Diverse kunstnere
Stella Polaris - The Seven Seas

Diverse kunstnere: Stella Polaris - The Seven Seas

GAFFA

Album / Stella Polaris Music
Udgivelse D. 07.08.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Chillout-mastodonten Stella Polaris har formået at bringe det, der til at begynde med var en elektronisk nichegenre ind i mainstreamen, blandt andet ved at inkorporere singer-songwriter-genren. Det er godt set, og det fungerer fint.

Den syvende Stella-kompilering holder sig tro mod denne opskrift. Åbningsnummeret ærgrer mig enormt med sine klichéprægede mågeskrig og brændingslyde samt en blueset mundharpe. Det virker lidt, som om kompilatørerne ville sikre sig, at vi forstod, at nu skulle vi altså chille ud. Riverside med Agnes Obel i et dubbet, wobblende remix af Lulu Rouge er til gengæld fornøjeligt, og Robbie Williams' Bodies viser os måske et glimt af fremtiden for Stella. Klassisk Stella/Lulu Rouge-lyd møder poppens superliga.

Lidt forstemmende er det at høre det ækelt Enya/Enigma-prægede Made For You og det lidt for forbillede-trofaste Tinnitus Of The City, som forholder sig meget trofast til den lyd, Trentemøller og Lulu Rouge stod for for nogle år siden. Michael Møllers smukke og ætsende bitre A Deadly Mark og Floating, hvis fine, psykedeliske vokal trækker læsset, står til gengæld stærkt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA