x
Orchestral Manoeuvres In The Dark: History Of Modern

Orchestral Manoeuvres In The Dark
History Of Modern

Orchestral Manoeuvres In The Dark: History Of Modern

GAFFA

Album / Import
Udgivelse D. 20.09.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Mange år er gået, siden grundstammen i det engelske synthband OMD, Andy McCluskey og Paul Humphreys, har arbejdet sammen, og hånden på hjertet, det, gruppen nåede at udvikle sig til i senfirserne og et stykke ind i halvfemserne, var ikke altid lykken. Men nu er OMD tilbage, og heldigvis i bedre form end længe set, om end ikke helt oppe at ringe med det bedste materiale fra slutningen af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne.

I disse ører har OMD altid været bedst, når de kombinerede deres Kraftwerk-inspirerede elektroniske klange med punkens sarkasme og så den træfsikre fornemmelse for den gode popsang, og der er elementer af denne formel til stede på det nye album, History Of Modern, om end der også bydes på nogle klæge ballader af den slags, man godt kunne have været foruden.

Bedst er de numre, hvor gruppen arbejder med en opdateret version af den synthpop, der altid har været OMD's varemærke, som f. eks. på åbneren New Babies: New Toys, på History Of Modern Part 1 og 2 samt Sister Marie Says. Her synes jeg faktisk, det lykkes at ramme en god balance mellem en lyd, der på den ene side klart tager udgangspunkt i det, der er kernen af OMD, men også samtidig byder på nye klange. Og så er der faktisk også gode tekststumper af den dejligt sarkastiske slags undervejs: "There's no Heaven, there's no Hell, cream will float but shit will sell."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA