x
Stina Stjern: Days Like Waves

Stina Stjern
Days Like Waves

Stina Stjern: Days Like Waves

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 05.08.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Den norske sangerinde Stina Stjern (eks-Quintrophenia og Supervixen), som har skrevet solo-debutalbummet Days Like Waves i Brooklyn og i øvrigt har boet i København i flere perioder, laver musik med en melankolsk tone i stil med Mazzy Star, Stina Nordenstam og lignende bløde fortællere, uden dog at punktere tempoet fuldstændigt.

Stjern kommer et langt stykke med simplicitet, et nedskrællet udtryk og en varm produktion, og indimellem vækker hun også lytteren med støjende sekvenser som på numrene Tuning og Stars, uden at de for alvor begrunder deres egen eksistens. Numrene placerer sig dybest set i to forskellige grupper, hvoraf de stille numre er bedst (Cheers og Songs), men desværre også de mest uoriginale. Til gengæld bærer hendes vokal et fint personligt præg, netop som en rocksangerinde, der tager sine referencer med i et nyt Beck'sk udtryk, lidt i stil med J Mascis' nylige soloalbum.

Mere end at være et generelt vedkommende projekt, så skal Days Like Waves forstås som et vidnesbyrd, som har sin egen berettigelse som en slags dagbog: ytringer, som dvæler ved dagenes op- og nedture.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA