x
Annasaid : Danmarks Grimmeste Festival, Brabrand

Annasaid , Danmarks Grimmeste Festival, Brabrand

Annasaid : Danmarks Grimmeste Festival, Brabrand

Anmeldt af Rebecca Thuesen | GAFFA

Annasaid har fået en del opmærksomhed, siden de i 2009 nåede finalen i Karrierekanonen. Deres signaturlyd er følsom, men kraftfuld indierock, med guitarerne i fokus, og de er afgjort stærkt inspirerede af den britiske musikscene. Alligevel har de fundet deres helt egen lyd, og den er rigtig fin.

Frontmand og forsanger Martin Sahlertz lægger en skøn energi for dagen, og både som guitarist og sanger er han en kompetent ung mand. Kombineret med guitarist Mathias Pedersen Smidt er Annasaids forgrund lagt nydeligt ud. De to leverer nogle nærmest duel-agtige udladninger med trådene det meste af tiden, uden på noget tidspunkt at tage for meget plads fra den anden, hvilket er en sjælden kvalitet i så ungt et band.

Godt, men ikke særlig blandet

Som liveband er Annasaid gode, i den henseende at de har spillet en pokkers masse koncerter, allerede inden de udgav debutalbummet "Jua" sidste år. De har erfaringen og fanger publikum uden problemer.

Alligevel mangler der noget. Energien er intens, og samspillet er problemfrit, men det er en smule kedeligt. Der er ikke helt variation nok til, at man rigtig kommer op af stolen. At have sin egen lyd er en god ting, men man skal heller ikke gro fast i den.

Hvis man er dedikeret indie-fan, er det her en super oplevelse. Stemmeharmonierne, teksterne, de skærende guitarer, det hele er der. Annasaid har ikke fået sin pæne plads på den europæiske musikscene ved at sjuske sig frem. Undertegnede nyder såmænd også de 45 minutter, selvom indierock ikke ligefrem er overrepræsenteret i min pladesamling.

Annasaid farvel

Sahlertz informerer tidligt i sættet om, at både Pedersen Smidt og trommeslager Johan Sylvest i dag spiller med Annasaid for sidste gang. P.t. er der ikke fundet nye mænd til rækkerne, men det kan bestemt vise sig at være et aktiv for gruppen at få et par andre ind, der kan supplere med nye idéer.

Både Sylvest og Pedersen Smidt er uden diskussion dygtige, og en stor del af Annasaids kvaliteter, men alligevel mener jeg, at de er en smule for fastlåste i deres førnævnte signaturlyd. Det ville være klædeligt, om de bevægede sig en smule mere ud, og eksperimenterede mere, så hvis de kan finde nogen, der kan komme med nye input, kan bandet garanteret vokse til helt nye dimensioner.

Det bliver spændende at se, hvordan Annasaid kommer til at se ud fremover. For nu siger vi på gensyn, forhåbentlig inden alt for længe.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA