x
Vilhelm: Don't Be Scared

Vilhelm
Don't Be Scared

Vilhelm: Don't Be Scared

GAFFA

Album / Egen Udgivelse
Udgivelse D. 11.08.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er faktisk forbløffende, hvor mange fine americana-musikere, der går og gemmer sig nede i det såkaldte vækstlag herhjemme. Længere er der imellem de virkeligt originale sangskrivere, som kan skrive og synge på engelsk, så man virkelig tror på det.

Det er måske heller ikke primært for lyrikkens skyld, man skal lægge debutpladen fra Per Vilhelm og kumpaner i afspilleren ("I'm sitting with my laptop, steady fingers on the keyboard / I'm hoping for some dialogue, 'cause I hate being so bored"). Vil man den slags hverdagsnære tekster er der måske ingen grund til ikke at benytte sig af modermålet, og vil man endelig det engelske, skal man holde sig fra slidte rim som "spending my time / drinking my wine".

Teksterne er dog på ingen måde decideret dårlige, og til gengæld rammer debutpladen så rent i melodisk og musikalsk henseende; det er vemodigt stemningsfuldt og gennemført med få og enkle virkemidler, og sange som åbneren "You You You" og "Sent it all Away" er virkeligt vellykkede.

Vilhelm blev tilbage i 2006 udråbt som det nye håb på den hjemlige country/folk-scene, og de skuffer ikke med denne lille, men fine debutplade, hvor pedal steel og kvindelig backingvokal smyger sig om Per Vilhelms behagelige vokal og gennemgående westernguitar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA