x
Moby : Stella Polaris, Østre Anlæg, København

Moby , Stella Polaris, Østre Anlæg, København

Moby : Stella Polaris, Østre Anlæg, København

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

For en fast gæst på Stella Polaris gennem de sidste ti år var det fantastisk at se dette års festival komme op på et andet plan. Ud over optrædener fra regelmæssige Stella Polaris-gæster som Lulu Rouge, Nicka, Kalle B og Løwenstein fik vi den elektroniske gigant Moby, som nu har solgt over 20 millioner plader på verdensplan.

Mobys optræden var perfekt for festivalen, i og med at Stella Polaris altid har præsenteret musik i den chill'outede, elektroniske afdeling, og Moby satte tonen. Ikke bare spillede han – med en cellist, en bassist, en sangerinde og ham selv på sang, akustisk guitar og elektronik – akustiske versioner af sine hits som "Porcelain" og "Why Does My Heart Feel So Bad?". Han gav også coverversioner af klassikere som Lou Reeds "Walk On The Wild Side", Led Zeppelins "Whole Lotta Love" og Johnny Cashs "Ring Of Fire" – alt sammen til voldsom begejstring for de 25.000 fremmødte, der hoppede op og ned, da han afsluttede med sin egen "Honey".

Sikke en stor dag for Danmarks elektroniske musikscene, særligt fordi Moby spurgte Stella Polaris' arrangører, Nicka Kirstejn og Kalle B, om at måtte optræde efter at have overværet sidste års festival som tilskuer, mens en af Storbritanniens førende engelske navne, Groove Armada optrådte. Og efter dette års show takkede Moby udtrykkeligt Stella Polaris-folkene for at give ham muligheden for at komme og spille til dette års festival, som han nød at spille på. Jeg glæder mig til næste år.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA