x
Robyn: Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Robyn, Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Robyn: Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af Erik Barkman | GAFFA

Forrige år satte det amerikanske satireprogram The Daily Show fokus på velfærds-Sverige. Et af indslagene handlede om Robyn, for showets udsendte reporter ville se, hvordan en svensk popstjerne lever. Det blev et fesent "Cribs"-indslag: En beskeden lejlighed med møbler fra IKEA og affaldssortering i køkkenet var, hvad sangerinden havde at vise frem.

Sådan er Robyn, en festpige af folket. Der er intet opstyltet ved hende, ikke engang når hun stavrer omkring på plateausko.

Det gør hun for eksempel denne lørdag aften på Skanderborg Festival, hvor den propfulde plads foran Bøgescenen tager imod den hippe popsild med åbne arme. Robyn erobrer scenen i tights med stregtegninger, en langhåret top, grydefrisure og så altså bizart 90'er-fodtøj, mens det fire mand høje band i matchende hvide kedeldragter tager solbad i stroboskoplyset.

Scenografien er på én gang skæv og stram: I midten står to elektroniske trommesæt, på flankerne to synths og bagerst – uden nærmere forklaring – to overdimensionerede legetøjs-vindmøller.

De tunge dance-beats får buksebenene til at blafre, mens Robyn danser omkring på scenen. Koreografien virker spontan, en teknisk overbevisende blanding af firser-Melodi Grand Prix, stumfilmskomik og stripfitness. Humoren er underspillet, men den er med i alt, hvad det svenske pop-ikon gør.

Fra og med åbneren Fembot er Robyn og Skanderborg på bølgelængde, og i Dancing On My Own skal korsangerinderne tælles i tusinder.

Kun den tredobbelte clubbing-salve We Dance to the Beat, Don't Fucking Tell Me What to Do og Love Kills lægger kortvarigt en dæmper på festen. Den virker lidt malplaceret på Bøgescenen, og det er, som om svenskerne godt ved det selv. De haster videre til Röyksopp-samarbejdet The Girl and the Robot og videre igen til hittene Indestructible, Call Your Girlfriend og Be Mine. 15 minutters uafbrudt fællessang – og så er det slut.

Enkelte publikummer kigger forvirret på uret: Tre kvarter, kan det passe?

Men de fleste smøger ærmerne op og hujer Robyn tilbage på scenen, hvor hun sætter i med Hang With Me og With Every Heartbeat. Så skal der ellers hujes igen, før koncerten endegyldigt afsluttes med en sang fra popsildens knap så hippe fortid: Show Me Love. Hundreder af pigehænder former hjerter i luften mod den spinkle kvinde på scenen.

- Giv mit band en hånd, opfordrer Robyn, da koncerten lakker mod enden.

- Og giv også lige backstagefolkene en hånd – de arbejder skidehårdt for jer deromme!

Så betænksom er Robyn, den eneste rigtige pop-prinsesse af Skanderborg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA