x
Stephen Malkmus & The Jicks: Mirror Traffic

Stephen Malkmus & The Jicks
Mirror Traffic

Stephen Malkmus & The Jicks: Mirror Traffic

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 22.08.2011
Anmeldt af
Finn P. Madsen

Med Mirror Traffic sætter Stephen Malkmus alt på et bræt og demonstrerer, hvorfor et nyt Pavement-udspil trods bandets succesfulde live-reunion i fjor var en engangsforestilling og nu tilmed virker temmelig overflødig. Efter det forrige soloalbum Real Emotional Trash, der manglede fundamental rodfæste og bar præg af lidt for meget genbrug, flyder der igen frisk musikalsk blod i årerne på kongen af lo-fi.

Malkmus har fået en tiltrængt hjælpende hånd af slacker-spradebassen Beck, der har produceret og assisteret som æstetisk inspirator. Det umage par er om nogen skabt for hinanden. Sammen har de fokus på den gode popmelodi, spædet op med nogle vindskæve vignetter og indimellem pudsige rytmeskift, som på den pulserende Brain Gallop og de folk-inspirede No One (Is As I Are Be) og Long Hard Book, der lukker med en gudeskøn og psykedelisk udknaldet guitarsolo.

Den lille perle Asking Price er Malkmus i sit mest følsomme hjørne, hvor vokalen nærmest hviskes undskyldende, mens Gorgeous George brillerer med de mest labre twin-guitar licks a la Thin Lizzy. Mirror Traffic er det bedste album til dato fra Malkmus, der i hænderne på Mr. Loser skaber små underværker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA