x
The Storm: Rebel Against Yourself

The Storm
Rebel Against Yourself

The Storm: Rebel Against Yourself

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 29.08.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Fra den storladne, tunge, nærmest tyngende rock er det danske par Pernille Rosendahl og Johan Wohlert gået i en væsentligt mere poppet retning på deres tredje album.

Springet klæder duoen. Pernilles vokal spiller smukt op mod de pompøse poparrangementer, som blander elektronisk og håndspillet ganske ubesværet. Alle 10 skæringer holder et, nå ja, stormfuldt højt niveau.

Save The World åbner albummet med vanlig sans for drama, fingerspil og trommer, som ville være en senfirsernes heavyballade værdig. Men nummeret bygges op mod et popklimaks af up-tempo beats og bliver til en lille bastard, som bygger broen mellem The Storm før og nu. Derfra er man advaret og går ind til et eldorado af 80'er- og 90'er-popinspiration. Fra ABBA til Pet Shop Boys.

Opfølgeren til The Storms største hit til dato, Lost In The Fire, hedder My Crown og er co-skrevet af Kent. Med ABBAs ånde i nakken puster svenskerne en ubeskeden popglæde ind i The Storms før så dystre univers. Indimellem, som på numre som Promise og Ghost River, glemmer man fuldstændig, at det er The Storm, man hører.

Den tunge emorocks byrde er lettet. Fortidens sårbarhed og inderlighed i Swan Lee og Mew er langt, langt væk. Og uanset de tilstræbte forsøg på virkelige følelser, som i videoen til Lost In The Fire, så er der en ting, som hos The Storm forbliver konstant: udtrykket er lige så personligt og intimt som en stue i Bo Bedre. Det ændrer dog ikke ved, at dette er det hidtil bedste udspil fra The Storm.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA