x

Ding Dong Tromme
Live her i Bluesen

Ding Dong Tromme : Live her i Bluesen

GAFFA

Demo-cd / www.dingdongtromme.dk
Udgivelse D. 03.09.2011
Anmeldt af
Hansen

Dette seks mand store reggae-band har valgt at sende en live-cd, i stedet for en studie-indspilning, og det giver fint mening. De er oplagt mere et live-band, der sikkert kan levere en fed natoplevelse, men jeg tvivler på, at de vil kunne bære hjemmestereoen. Det er det ikke personligt nok til. Det er roots-reggae, og de kan genren og deres instrumenter, men der er alligevel noget, der mangler.

Det, der bærer jamaicansk reggae helt hjem, er, at der under hyggen og røgen ligger et had og en kompromisløshed. Og den inderlighed kan jeg slet ikke høre hos Ding Dong Tromme, der går helt ind for hygge-aspektet og derfor ender op som en højskoleudgave af den revolutionære soul fra Caribien.

Når det så er sagt, kan det godt være, at Danmark mere er til den rare udgave, og teksterne på dansk er måske nemmere at relatere til. Sangeren har en meget dansk intonation, og selvom det skærer i mine patois-elskende ører, gør det det nemmere at høre, hvad der bliver sunget. Foretrækker man sin reggae uden rastafari, er det sikkert okay.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA