x

Viva
Letting Down, Okay

Viva: Letting Down, Okay

GAFFA

Demo-cd / www.myspace.com/bandviva
Udgivelse D. 03.09.2011
Anmeldt af
Hansen

Hvad, er der virkelig kun otte andre bands, der hedder Viva? Så skal vi også!". Hvor svært er det at tjekke Allmusic, før man navngiver sit band? De fire teenagere kan måske undskylde sig med deres alder, i hvert fald i forhold til deres lidt snævre inspirationskilder. I det massive kølvand fra Radiohead og Deerhunter finder vi de unge Struer-drenge.

Der bliver ikke rigtig tilføjet så meget nyt til genren, selvom musikernes baggrund i jazzen er hørbar. Det er noget, de sagtens kunne bygge videre på for at finde en personlig vinkel på lyden. De kan spille og skrive sange, men der er nogle dimensioner i musikken, der mangler, som nærmest kun kan komme med alderen. Det er de færreste 16-årige, der har den mentale ballast og pondus til at lave moden, kompleks og dramatisk indie. Derfor kan man jo sagtens øve sig og få greb om genrens virkemidler, men rigtig overbevisende for lytteren bliver det bare ikke.

Brug nogle år på at nærlytte et par hundrede bands, skrive 50-60 sange og overveje noget sangteknik, så tror jeg, I kan komme med noget seriøst interessant.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA