x
Primus: Green Naugahyde

Primus
Green Naugahyde

Primus: Green Naugahyde

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 12.09.2011
Anmeldt af
Keld Rud

12 år efter deres forrige udspil, Anti-Pop, har den excentriske bandleder og basekvilibrist Les Claypool gendannet den aparte trio Primus. Som tro væbner har Claypool endnu en gang guitarist Larry LaLonde med, mens Jay Lane, der var del af Primus i 1988 før albumdebuten, igen har sat sig bag tønderne.

Lysten til at eksperimentere er intakt. Derfor er Green Naugahyde ikke et tilbageskuende album, der forsøger at genskabe en bestemt tid eller lyd fra bandets fortid. Galskaben lever i bedste velgående på sange som eksempelvis Eternal Consumption Engine, der bebuder Everything Is Made In China.

Claypools nasale, messende vokal har altid været meget speciel. Selvom der på Green Naugahyde også eksperimenternes på den vokale front med flere lag af vokaler, virker Claypools sædvanlige snerren flere steder anstrengende. Ikke mindst på grund af den meget bastunge lyd, den har fået.

Blandt de 11 sange er bestemt nogle, der kan stå distancen i forhold til bagkataloget, men som helhed når det at blive trættende, inden de 50 minutter er udløbet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA