x
Ketil Bjørnstad: Early Piano Music

Ketil Bjørnstad
Early Piano Music

Ketil Bjørnstad: Early Piano Music

GAFFA

Album / Hubro Music
Udgivelse D. 18.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Giv agt! Den norske jazzmusiker, Ketil Bjørnstad, har udsendt et fuldstændigt fremragende dobbelt soloalbum med titlen Early Piano Music. Et dobbeltalbum, man bør høre, hvis man finder den mindste glæde ved klavermusik.

Dobbeltalbummets titel skal ikke forstås sådan, at pianisten har fordybet sig i kompositioner fra 1600-tallet. Det skal forstås sådan, at han selv engang – da han var ung – skrev og indspillede nogle præludier for soloklaver – og at de nu – godt 25 år efter – genudsendes.

Præludierne er enkle, men rigt facetterede i klang - indspillet som de er på et Steinway Grand Piano. Bjørnstads oprindelige ønske med kompositionerne var med en minimalistisk tilgang at udforske instrumentets fulde klangbillede. Og dét ønske må siges at være blevet opfyldt. Præludierne fremstår i hvert fald rigt facetterede. Enkle, melodiske, klassiske.  Dragende, gribende. Melankolske. Grå som CD-omslaget. Og alligevel rige på farver.

Der er ingen tvivl om, at selv den unge Ketil Bjørnstad var en ekseptionelt god komponist og pianist. Moderne. I kontakt med musikhistorien og i stand til at udfordre den.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA