x
Jonas Johansen: MOVE THIS

Jonas Johansen
MOVE THIS

Jonas Johansen: MOVE THIS

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 18.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Trommeslageren Jonas Johansens jazzensemble, MOVE, har eksisteret i tyve år. Ensemblet har i løbet af de tyve år kun udgivet fire plader – MOVE THIS er den fjerde – så man kan ikke sige, at ensemblet er blevet overeksponeret. Men – eller måske netop DERFOR – er ensemblets kvalitetsniveau forblevet højt.

Undervejs er to af kvartettens fire folk ganske vist blevet udskiftet, men både kapelmesteren og saxofonisten Fredrik Lundin har været med igennem alle årene. Og med sig på den nye cd har de to aldeles habile musikere i bassisten Daniel Franck og pianisten Jacob Christoffersen.

Sammen har disse fire musikere skabt et på én gang følsomt og medrivende instrumentalt jazzalbum, som i betydeligt omfang bærer Fredrik Lundins signatur. Lundin har både skrevet broderparten af numrene og sat sig forrest på scenekanten. Men i og med, at han er så fremragende saxofonist, gør det intet. Det musikalske udtryk giver alligevel det indtryk, at der her er tale om fire garvede musikere, som tilsammen udgør en helhed. MOVE THIS er af samme grund et helstøbt album med stærke kompositioner, der er omsat med største snilde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA