x
Alice Gold: Seven Rainbows

Alice Gold
Seven Rainbows

Alice Gold: Seven Rainbows

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 15.08.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Den debuterende engelske sangerinde Alice Gold (Alice McLaughlin) mestrer på sit melodiøse hit Runaway Love at karve en popsang ud af et storslået 70'er-produktion à la Fleetwood Mac eller John Barry med skærende guitarriff, lette fløjte- og klokkespil og et skønt filmisk b-stykke. Helt originalt bliver det dog ikke, for Golds Seven Rainbows umiskendelige popudspil iklæder sig et popularistisk farvetone.

Afslutteren End Of The World har en akkordprogression og en opbygning, der næsten er et Beatles-nummer værdigt, Sadness Is Coming måske et Bond-tema ditto, og Seasons Change løber i fodsporene på en anden engelsk popsangerinde, der har en forkærlighed for de atmosfæriske produktioner og rockguitaren: Florence And The Machine. De øvrige numre er en blandet nydelse (Cry Cry Cry, Orbiter, Fairweather Friend og Conversations Of Love), der benytter sig af meget simple tricks, håndklap og kedelige kor.

Som komponist er Alice Gold lovende, men det halter med konsekvens og gennemslagskraft – i sidste ende står og falder Seven Rainbows på den personlige smag til hendes allestedsnærværende vokal, som savner bredde i forhold til en sangerinde som Duffy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA